"Nekünk a szakmánk, a hobbink is..." - Kiss-Szabó Zsanett meteorológus a Csopában

Kiss-Szabó Zsanett a Csopában
A 2020-as szezon ismeretterjesztő előadásai az OMSZ - Csopa Meteorológiai Estek tizenharmadik rendezvényével indultak el kedden a Csodák Palotájában. Az Országos Meteorológiai Szolgálattal közös sorozatunk vendége Kiss-Szabó Zsanett meteorológus volt, aki a napi YouTube-os előrejelzési videók elkészítésének kulisszatitkait hozta közelebb a helyszínen megjelentekhez és a Galileo Webcast online közvetítését figyelemmel kísérőkhöz.


Bevezetésként Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk kérdezte a szakembert pályaválasztásáról, mindennapi munkájáról, a világhálós megjelenés kihívásairól. 

A prezentációból átfogó képet kaptunk a netes előrejelzések születéséről, a szakmai háttérmunkáról, a munkatársakra háruló feladatokról. A lelkes online csapat előtt álló kihívások, a visszajelzések fogadása és kezelése is szóba került:

   
Zárásként a felmerült kérdéseket válaszolta meg energikus, a pályája iránt elkötelezett vendégünk, akit még sokáig hallgattuk volna.

Köszönet Fejes Edina meteorológusnak, a sorozat szakmai szerkesztőjének a szervezésért. Folytatás hamarosan, a részletek online programnaptárunkban érhetők majd el.  

(fényképek: Csonka Anna Cseperke)