Dél-Korea diákszemmel - Farkas Dorina és Fábian Armin Vincentius a Csodák Palotájában

Fábian Armin Vincentius és Farkas Dorina
Kedden este - New York és Izland után - Dél-Korea felé vettük az irányt az útON blog szerzőivel Csopa Barangoló sorozatunk keretében. Fábian Armin Vincentius, az ELTE BTK koreai szakos hallgatója, a TudományON - ÚtON online portál főszerkesztője Több mint K-pop - Dél-Koreában landolunk címmel hozta közelebb a távol-keleti ország történelmét, kultúráját, hagyományait a helyszínen megjelentekhez és a Galileo Webcast közvetítését figyelemmel kísérőkhöz.

A turistákat segítő, hasznos utazási, szálláskeresési, étkezési tanácsok ezúttal sem hiányoztak a prezentációból. Számos tippet kaptunk a felkeresendő látványosságokkal, múzeumokkal, Szöulon kívüli célpontokkal kapcsolatban.

A rendezvény második felében Farkas Dorina egyetemi hallgatót kérdezte a sorozat házigazdája az országban töltött tavaszi félévéről, a hazai diákok számára elérhető lehetőségekről, az odakint átélt felsőoktatási és szabadidős élményekről. 

A beszámolók mellett a szervezők két Magyarországon tanuló koreai diákot is meghívtak a programra. Kim Kyong Rae és Kim Tae Hun örömmel mesélt otthonukról és országunkhoz fűződő viszonyukról.

A hallgatóság kérdéseinek megválaszolása után Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk köszönte meg a közös utazást vendégeinknek. A hivatalos rész után lehetőség volt a kinti tapasztalatok kötetlen megvitatására is. 

A Galileo Webcast közvetítése itt nézhető vissza:  


A tervek szerint a sorozat 2020 februárjában folytatódik, részletek hamarosan online programnaptárunkban.

(fotók: Szalmás Bálint)