Másoktól tanulni: koreai csodák a szomszédban

Új épületben a KKK
Péntek este tudománykommunikációs vezetőnk a napokban új helyszínre költöző Koreai Kulturális Központ avatóünnepségén járt három villamosmegállóra a Csodák Palotájától, a Frankel Leó út 30-34. szám alatt. A CEU Business School gyönyörűen felújított egykori épületében többek között kiállító-, előadó-, tantermek, könyvtár és oktatókonyha kapott helyet. A 2012-ben létrehozott intézmény, melynek célja, hogy a hagyományos és a modern értékeket összekötő, szerteágazó koreai kultúrát bemutassa és közelebb hozza a magyar közönséghez, a régió legnagyobb koreai kulturális központjává vált. 

A megnyitó résztvevőit Lee Dangkweon igazgató és Choe Kyoo Sik koreai nagykövet köszöntötte. Két tárlat is nyílt ezen az estén: A kortárs koreai építészet kozmopolita arca 1989-2019 modern múzemtechnológiai eszközökkel, látványos megoldásokon keresztül hozza közelebb a távoli ország kiemelkedő építményeit az érdeklődőkhöz, a Koreai konyha: másodikforduló, együtt a természettel a porcelánipar remekeit tárja elénk. 

A nyitórendezvény gazdag kulturális programot és ízletes helyi specialitásokat kínált a megjelenteknek. 

Sok látogatót, sikeres programokat kívánunk új "szomszédunknak"! 

Aki Dél-Koreáról tanulna a tudományos élményközpontunkban, ne hagyja ki december 3-án a Csopa Barangoló az útON bloggal rendezvényét.


(az illusztrációk forrása a Koreai Kulturális Központ weboldala)