Kutyák és robotok - Miklósi Ádámmal beszélgettünk a Csopa Iránytűn

Miklósi Ádám a Csopában
Szerdán délelőtt ötödik alkalommal rendeztük meg a Csopa Iránytű pályaorientációs élményműhelyt, melynek keretében izgalmas hivatásokat, fordulatos életutakat ismerhetnek meg az érdeklődők a Csodák Palotájában. Egyed László tudományos újságíró, a sorozat házigazdája ezúttal Miklósi Ádám etológussal, az ELTE Etológia Tanszék vezetőjével beszélgetett.A kutyák és farkasok viselkedéséből tanultak robotikai hasznosításáról szóló prezentáció során megválaszolásra kerültek a hallgatóság kérdései, megismertük a fejlesztések legfontosabb irányait, az állati viselkedéstanban rejlő kiaknázatlan lehetőségeket. Képet kaptunk a hazai szakemberek tudományos eredményeiről, a jelenleg folyó kutatásokról.

Folytatás december 11-én, szerdán 11:00-tól Gyulai Józseffel, aki a nanotudomány egyik hazai meghonosítója, aki tudományos életének mintegy harmadát vendégkutatóként töltötte nagy hírű egyetemeken, meglehetősen kacskaringós utat járt be mielőtt mostani pályájára lépett. Gyerekszínészként játszott Gobbi Hildával, Somlay Artúrral, Ajtay Andorral, zongorázott, zeneszerzés szakra járt a szegedi Konzervatóriumba, mai napig verseket ír, lefordította angolra a Walesi bárdokat, szóval egy izgalmas, változatos életúttal ismerkedhetünk meg vele beszélgetve.
 
A pályaorientációs élményműhely programjai a Csodák Palotájába megváltott kedvezményes diák napijeggyel (2500 Ft/fő – minimum 15 fős csoportok esetén) látogathatók, mely magában foglalja a két emelet 250 interaktív eszközének felfedezését is (további kiegészítő szolgáltatások a www.csopa.hu weboldalon meghirdetettek szerint érhetők el). A kísérő pedagógusok számára a részvétel ingyenes, amennyiben csatakoznak a Csopa Pedagógus Klubhoz. A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges a tok@csopa.hu e-mail címen. Bővebb információ dr. Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnktől kérhető a 06-30-569-1240-es telefonszámon.

A jelentkezés során az alábbi adatokat kérjük megadni:
Iskola neve:
Iskola címe:
Kapcsolattartó:
Kapcsolattartó elérhetősége
(e-mail/telefon):
A kísérő pedagógusok Csopa Pedagógus Klub kártyaszáma (a T-vel kezdődő szám az elektronikus kártya vonalkódja alatt – online regisztráció a https://www.csopa.hu/pedagogus-regisztracio linken):
Létszám (diák + pedagógus):
Osztály:
Várható érkezés ideje
Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!
 
(fényképek: Tamás Péter és PA)