Irány Ferihegy! - folytatódnak a Csopa Traffic - Indóház Közlekedési Estek

Magyarország vezető vasúti magazinjával, a 2005 óta megjelenő Indóházzal és az iho.hu népszerű közlekedési hírportállal együttműködve, 2019 őszén is folytatódik közlekedéstudományi sorozatunk a Csodák Palotájában. Október 2-án, szerdán 17:00-kor irány Ferihegy!

Házigazda: T. Hámori Ferenc, az Indóház magazin főszerkesztője

Vendégünk: Ormándi Zoltán repülőtérforgalmi vezető, Budapest Airport Zrt.


Reptér – kritizálhatják, bírálhatják, de akkor is, ez a „mi repterünk”, Ferihegy, hivatalosan Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér. Aki utasként a procedúrák végeztével végre beül a gépbe, talán nem is tudja, milyen bonyolult eljárások révén indulhat a járata, mi szabja meg, hogy „csápra” kerüljön, vagy valahol a nagy beton közepén álldogáljon. Hogyan dől el, melyik pályára gurul majd ki felszálláshoz a gépe, és közben merre fordulgasson a földön, mi kell ahhoz, és milyen különleges reptéri berendezések segítenek abban, hogy kimozduljon az állóhelyéről. Kik azok a férfiak és nők, akik közreműködnek a forgalom bonyolításában, miről dönthet a gép személyzete és az irányítás, honnan kapják az utasításokat a pilóták? Vagyis, hogyan alakul ebben a bonyolult tevékenységben a légitársaságok, a földi kiszolgáló cégek, a légiforgalmi irányítás és reptér üzemeltetője között az összjáték? Mi határozza meg, a leszállások és felszállások irányát, hogyan alakul a valóságos zajszint, mi a lényege az ez ügyben hozott friss intézkedéseknek, hogyan csökkenti az utaskiszolgálás zsúfoltságát egy következő terminál? Hogyan lehet életben tartani a forgalmat rossz körülmények között, viharban, ködben, hóban? Ferihegy belvilágáról sokan sokféleképpen beszélnek anélkül, hogy valóságos információik lennének Ferihegy működéséről. Legyen Ön valóban jól értesült, találkozzon a reptérkezelő Budapest Airport egyik vezetőjével, Ormándi Zoltán repülőtérforgalmi vezetővel.


A rendezvényen Csopa havibérlettel, napi- vagy kedvezményes délutáni (16 órától helyben váltható) belépőjeggyel lehet részt venni. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen.


A Csopa Traffic - Indóház weboldala, ahol a korábbi programok visszanézhetők.