Amikor New York a Csopába költözött - Fábian Armin Vincentius sorozatindító előadásán jártunk

Fábian Armin Vincentius a Csopában
A Csodák Palotája délutáni programsávjának ismeretterjesztő rendezvényei újabb tématerülettel bővültek. Szeptember 18-án első alakalommal került megrendezésre a Csopa Barangoló, együttműködésben az útON bloggal. A sorozat keretében hónapról-hónapra izgalmas vidékeken kalandozunk, egyetemisták szemével fedezünk fel távoli városokat, országokat.

Szerdán este Fábian Armin Vincentius főszerkesztővel szálltunk repülőre, hogy Álomváros a valóságban címmel közösen barangoljuk be New York utcáit, legfontosabb nevezetességeit. A felszállás előtt Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk kérdezte vendégünket az internetes napló elindításáról, a 2018 májusban együtt megvalósított tudománynépszerűsítő projekt óta eltelt időszak történéseiről. 


Úti beszámolót sokféleképpen lehet tartani, oly módon, ahogy Armin szegődött idegenvezetőnknek, kevesen teszik. Az Egyesült Államokba indulás előtti lépések gondos áttekintésével, a számos hasznos gyakorlati tanáccsal, felkészülten hagyhattuk el a repülőteret, hogy a körültekintően kiválasztott szállásunk felé vegyük az irányt.

A Galileo Webcast online közvetítése itt nézhető vissza:


A tömegközlekedési, az étkezési információk számbavétele után öt napunk volt Manhattan és a tágabb környék felfedezésére. Az előadó friss felvételekkel gazdagon illusztrált prezentációja során gyakran megfeledkeztünk arról, hogy "csak" egy virtuális túrán veszünk részt. A hatvan perc hamar elrepült, lezárásként hallhattunk vendégünk odakint is folytatott kutatásairól, a várost lakó közösségek sokszínűségéről. Természetesen a hallgatóság soraiból érkező kérdések sem maradtak megválaszolatlanul. 


(fotó: Bognár Zalán és PA)