Időjósok a Csopában - indul az OMSZ - Csopa Meteorológiai Estek negyedik évada

Együttműködésben az Országos Meteorológiai Szolgálattal 2019 őszén a negyedik évaddal folytatódnak az OMSZ - Csopa Meteorológiai Estek a Csopa Délután programsáv keretében. A szolgálat munkatársaitól tanulunk a mindennapjainkra oly nagy hatást gyakorló időjárásról.
Első alkalommal szeptember 11-én, szerdán 17 órakor várjuk az érdeklődőket Üveges Zoltán meteorológus Legyél Te is alkalmi levelibéka, avagy derült égből nincs villámcsapás! című ismeretterjesztő előadására.

Kerti sütögetést, hegyi túrázást tervezel, de tanácstalan vagy? Esetleg ért már a szabadban kellemetlen meglepetés az időjárástól? Egy látszólag a semmiből lecsapó vihar, hirtelen feltámadó erős szél tette tönkre a terveidet? Válj magabiztosabbá és tudd meg, hogyan készülj fel, honnan tájékozódj! Hasznos ismeretek azokról a meteorológiai jelenségekről és előrejelzésükről, melyek szabadtéri tevékenységeink végzése közben érzékenyen érinthetnek bennünket.

Üveges Zoltánt, ahogy mondani szokta, apró gyerekkora óta érdekli az időjárás. Mikor kicsi volt, félt a viharoktól; többek között ez vezette el oda, hogy szenvedélyesen követni kezdje az időjárás alakulását, a légköri folyamatokat. Álma akkor vált teljessé, azaz lett hivatásos meteorológus, amikor kis kitérő után 11 éve elvégezte az ELTE meteorológus szakot.


A rendezvényen Csopa havibérlettel, napi- vagy kedvezményes délutáni belépőjeggyel lehet részt venni. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen. Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!

További tervezett témák:
  • 2019. október 16. szerda 17:00 - Matematikai statisztika a meteorológiában - Kovácsné Izsák Beatrix
  • 2019. november 13. szerda 17:00 - Az Országos Meteorológiai Szolgálat infokommunikációs rendszere, avagy milyen ICT támogatást kíván a meteorológiai szakma - Tölgyesi László
  • 2019. december 4., szerda 17:00 - "Éghajlatkutatás az űrből", avagy mire használhatók a műholdas adatok - Dobi Ildikó
Részletek hamarosan programnaptárunkban.

A sorozat korábbi rendezvényei: