Módszertani szakmai napok - 2000 pedagógust látott vendégül a Csodák Palotája

"Eszközt adni..."
A 2018-ban indított, pedagógusoknak szóló ingyenes szakmai napokról a projekt koordinátora, Molnár Leila csoportos kapcsolattartó referensünk készített összefoglalót:

Magyarország legrégebbi és legnagyobb science centere, a Csopa, a kezdetektől elkötelezett a természettudományok interaktív módon történő népszerűsítése iránt. A kicsik és a nagyok játékos formában ismerkedhetnek meg világunk rejtelmeivel. 

A fiatal generáció oktatása - s az ezzel járó hatalmas felelősség -, a pedagógusok kezében van. A Csodák Palotája, munkájukat megkönnyítendő, igyekszik eszközt nyújtani számukra, hogy a tanórák még színesebben és gyakorlatiasabban teljenek – legyen szó akár fizikáról, kémiáról vagy biológiáról! A tudományos élményközpont az iskolai és az óvodai csoportok számára nyújtott lehetőségek megismertetése végett hirdette meg Pedagógus Módszertani Programját, mely hatalmas érdeklődésnek örvend.

Csak a 2018/2019-es tanév második félévében 68 intézmény összesen közel 2000 pedagógusa érkezett hozzánk a térítésmentes élménypedagógiai napok keretében! A részvétel lehetőségével a budapesti óvodák, általános és középiskolák mellett számos vidéki intézmény (Szeged, Pécs, Vác, Dunakeszi, Kaposszekcső, Inárcs, Gyöngyös, Csongrád, Dunavecse, Püspökladány, Tatabánya, Gyömrő, Aszód, Gödöllő, Komárom, Putnok, Madocsa, Ráckeve, Nyíregyháza, Gyöngyös, Zalaegerszeg, Győr, Székesfehérvár, Dunaújváros, Kistarcsa, Noszlop, Veresegyház, Eger, Kecskemét, Piliscsaba) és határon túli tantestület (Románia – Bihar megye, Szerbia - Vajdaság) élt.

A nálunk töltött idő alatt a pedagógusok megismerkedtek a Csodák Palotája szolgáltatásaival és programkínálatával, felfedezték nyolc tematikus egységünket, kipróbálták több mint 250 interaktív eszközünket. Minden csoport részt vett a Csopa egyik legnépszerűbb attrakcióján, egy izgalmas Öveges termi kísérlet bemutatón is! A résztvevők emellett tájékoztatást kaptak a csoportokat érintő kedvezményekről, illetve a Csopa Pedagógus Klubtagsággal járó előnyökről. A hivatalosan háromórás program végén sokan döntöttek úgy, hogy tovább maradnak, és folytatják az addig még feltáratlan területek bebarangolását!

Ezúton is köszönjük minden érdeklődőnek, hogy a Csodák Palotáját választották – reméljük, hamarosan újból megismétlik a látogatást óvodás-iskolás csoportjaikkal, vagy akár családjukkal (50 %-os nyári pedagógus családi akciónkról itt olvashatnak)!

A nagy érdeklődésre való tekintettel a lehetőséget a következő tanévben is biztosítjuk a pedagógusok számára! A részletekről és feltételekről bővebb információt az alábbi linken találhatnak.

VÁRJUK ÖNÖKET A CSOPÁBA EGY ÉLMÉNYDÚS SZAKMAI KIRÁNDULÁSRA!

(fotó: Tamás Péter)