CsopApollo Űrkaland - Köszöntsd a holdra szállás 50. évfordulóját a Csodák Palotájában!

„1969. július 16-án reggel az Amerikai Egyesült Államok hatalmas Saturn V rakétája felemelkedett a levegőbe, ezzel kezdetét vette az emberiség történelmének legfontosabb útja.” – olvasható a Csodák Palotájában áprilisban nyílt APOLLO 50 tárlat első tablóján. A holdra szállás 50. évfordulóján egy héten át Neil Armstrong, Edwin J. „BuzzAldrin és Michael Collins űrrepülésére emlékezünk a Csopában.

Gyertek el a családdal, lépjetek be az Űrállomás tematikus egységünkbe!: 
 • Tanuljatok a Holdról és Naprendszerünk bolygóiról!
  • Üljetek be Pavlics Ferenc holdjárójának másába, készítsetek egy fényképet „űrhajós ruhába bújva”!
  • Keressétek fel az MTA Wigner Fizikai Kutatóközponttal közösen kialakított Apollo 50 tárlatot, ahol percről percre követhetitek, mi történt 109 órával és 24 perccel a Saturn rakéta felemelkedése után. Tanúi lehettek, amint Neil Armstrong asztronauta a bal lábával lelép a Holdra 1969. július 21-én 2:56-kor (UTC), s elhangzik híres mondata: „Kis lépés egy embernek, hatalmas ugrás az emberiségnek”!
  • Játsszátok végig Record nyolc állomásának űrös küldetését!
  • Ismerjétek meg a hazai űripar fejlesztéseit, tanulmányozzátok a magyar űrkutatók hozzájárulását a nemzetközi űrmissziókhoz!
  • Keressétek meg és próbáljátok ki játékterünk űrhöz kapcsolódó interaktív eszközeit, tanuljatok Newton almáskertjében a csillagászat rejtelmeiről!

  Mielőtt elindultok hozzánk, nézzétek meg az elmúlt évek űrös ismeretterjesztő előadásait és beszélgetéseit a Csopamedia archívumában:  Űrkalandra fel, irány a Csodák Palotája!