Csopa Galéria IV.: FÉNY - GÉP - ÉSZ - Spóner Hajnalka fotókiállítása

A Csodák Palotájának fontos küldetése, hogy hidat képezzen a tudomány és a művészet között. Ennek a törekvésnek a fóruma a Csopa Galéria: ismeretterjesztő játéktereinkbe integrálunk művészeti alkotásokat. Vörös Attila vasútfotói (Zakatoló pillanatok), Hermann Zsófia születéshez kapcsolódó festményei (Körforgás) és a Magyar Asztrofotósok Egyesületének vándorkiállítása (Csillag-Képek) után, ezúttal a minket körülvevő gépek nyomába eredünk.

Spóner Hajnalka FÉNY - GÉP - ÉSZ fotókiállítását 2019. június 27-én, csütörtökön 17 órától tekinthetik meg az érdeklődők emeleti galériánkban.

A kiállítást megnyitja: dr. Paszternák András, a Csodák Palotája tudománykommunikációs vezetője

Spóner Hajnalka 1975-ben született Esztergomban. A művészet több válfaját is kipróbálta, mind közül a fotózás ragadta meg leginkább. Nem tartozik semmilyen művészeti csoporthoz, a szakma fogásait a fényképészeti tanulmányok elvégzése után, a rá nagy hatást gyakorló fotográfusok (Man Ray, Korniss Péter, Ata Kandó) és képzőművészek (Frida Kahlo, Országh Lili) munkáit tanulmányozva sajátította el. Lírai hangvételű képeit legtöbbször szociográf jellegű témák ihletik. Fotográfiája egyben kutatótevékenység, mellyel tanulmányozta már a tirpák bokortanyák elhagyatottságát, Észak-Afrika tájait valamint titokzatos kastélyok és romok világát. Sportjellegű témákat is szívesen kap lencsevégre, legyen szó akár a karatéról vagy a szinkronúszásról.

A Csodák Palotájában bemutatkozó kiállítás azokból a témákból merít, melyekben egyedi látásmódja leginkább tükröződik: a bennünket körbevevő gépek világa tárul a látogatók elé. Az életünket éveken keresztül kiszolgáló eszközök leselejtezést, el- illetve kidobást követően milyen sorsra jutnak? Visszaveszi ezeket a természet vagy a modern világ hasznosíthatja valamilyen formában? Ezekre a kérdésekre keres választ saját művészi eszközeinek segítségével a fotográfus.

A megnyitón a részvétel a tok@csopa.hu e-mail címen történő előzetes regisztráció esetén díjtalan.


A tárlat a Csodák Palotájába szóló belépőjeggyel, havibérlettel tekinthető meg nyitva tartási időben, hétfőtől vasárnapig 9 és 19 óra között. A kiállítás 2019. december 31-ig látogatható.

Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!