Másoktól tanulni: Science & Innovation est a MEMO - Mesterek és Módszertanok Házában

A múlt héten, az V. Liftbeszéd Fesztivál zsűrijében futottam össze régi ismerősömmel, Joós Andreával, megannyi sikeres tudománykommunikációs projekt ötlet- és házigazdájával. Eleget téve a meghívásának, tegnap ellátogattam új tudománynépszerűsítő műsorának soron következő estjére. 

A MEMO - Mesterek és Módszertanok Házának lenyűgöző díszterme szinte teljesen megtelt hét órára. A közönség aktív közreműködésével zajló közel kétórás programon kiváló előadásokat hallottunk, melyeket a műsorvezetőtől megszokott dinamikus beszélgetések egészítettek ki. Duda Ernő Hogyan lesz a tudományból üzlet és mik a leggyakoribb buktatók? című prezentációjában üzleti és élettapasztalatait osztotta meg a közönséggel. A biotechnológiai iparág "üzleti mágusa" az előttünk álló kihívásokról is szólt. Magyar Bálint, a SCIndikátor 2018 döntőse a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia világában kalauzolta az érdeklődőket. 

Mindkét témában megismertük, mit gondol, mennyire ismeri az utca embere a napjainkban egyre trendibb tudományágakat. A rendezvény végén, az este szerzett új tudásunkat egy kvíz segítségével teszteltük. 

A jó hangulatú program résztvevői a hivatalos rész után még hosszan beszélgettek a közeljövő tudományos áttöréseiről.

Köszönjük az élménydús science cafét és a meghívást!

---  

A bejegyzés a szerző magánvéleménye és nem tekinthető a Csodák Palotája álláspontjának.