"Eszközt adni a pedagógusok kezébe" - pillanatfelvétel a Csopa ingyenes módszertani napjáról

Kicsit türelmetlenül toporgok a Csodák Palotája bejáratánál. A projektben jártas munkatársaim helyett ma a tudománykommunikációs vezetőnek jut a feladat, hogy a hozzánk érkező tanárokat, óvodapedagógusokat kalauzolja az ingyenes módszertani nap során. Molnár Leila projektfelelős gondos előkészítőmunkája után nincs nehéz feladatom.

Óraműpontossággal be is fut mind a három csoport. Vannak akik távolabbról, mások néhány kerületet átutazva jutottak el a Bécsi útra. Rövid eligazítással indítjuk a délelőttöt, kezdjük az ismerkedést a tudományos élményközponttal. Oktatási programunk, az óvodai, iskolai tanórákat kiegészítő attrakcióink elméleti prezentálása után a gyakorlatra helyezzük a hangsúlyt. Elsőként a Születés világát fedezzük fel, majd az Illúziók birodalmában kalandozunk. Tizenegyre az Öveges terembe vagyunk hivatalosak. Papp Zsolt tudományos oktatásszervezési vezetőnk science show-ja mindenkit felvillanyoz. 

Az előadás után jut egy kis idő a beszélgetésre, ezt követően  a Richter Gedeon labor szakmai kínálatával barátkozunk. Van aki a csapathoz csatlakozva, mások egyénileg vetik bele magukat az ötezer négyzetméter felfedezésébe. Benézünk Newton almáskertjébe, a Csopa Galéria megtekintése után, az első emelet csodáit kutatjuk. Együtt játszunk a Természet műhelyében, megismerjük a távfűtés rejtelmeit az időszaki tárlatunkon, méregetünk egy kicsit a Kreatív építési területen. A Tudósok csarnokának híres lakóinál időzünk pár pillanatot, s már futunk is tovább a Mágneses mezőre. Az Űrállomáson köszönünk el egymástól a mielőbbi viszontlátás reményében!

Várjuk Önöket is, hogy csoporttal érkezve már otthonosan mozogjanak a Csodák Palotájában! További információ az ingyenes látogatásról itt érhető el

(fotó: Tamás Péter)