A Tudásfeltöltés tudományvizualizációs verseny országos döntőjének adott otthont a Csodák Palotája

A nyertesek "munka" közben... 
(képek forrása: fb/tudasfeltoltes)
Szombaton a közönségszavazás és a szakmai bírálóbizottság döntése nyomán hat csapat szállt ringbe a Magyar Evangélikus Egyház Tudásfeltöltés című versenyén.

A délelőtt folyamán Fábri György főszervező ikonikus Tudáspresszó science caféján vettek részt a diákok és kísérőik a Richter Gedeon laborban. A SCIndikátor 2019 döntőseinek prezentációi után a házigazda beszélgetett a vendégekkel. Kis Dávid a daganatos megbetegedéseket okozó rákos sejtek közötti kommunikációról, Vékony Kata a kutyák jutalomérzékenységéről és Steinmann Vilmos a marsi víz utáni nyomozásról mesélt a jelenlévőknek.

Kora délután került sor a tudománykommunikációs pályázat döntőjére Galaxis termünkben. Három körben mérték össze kreativitásukat a résztvevő oktatási intézmények háromfős csapatai:
  • Zöldsziget Általános Iskola és AMI (Szigetmonostor)
  • Gödöllői Református Líceum
  • Máriaremetei Ökumenikus Általános Iskola
  • Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium (Miskolc)
  • Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium 
  • Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és Kollégium (Sopron)
Értékel a zsűri - Fábri György, Kőrösi András, 
Tordai Júlia és Paszternák András
A helyszínen a Tordai Júlia biológus, a verseny koordinátora, Kőrösi András televíziós szakember, operatőr és Paszternák András a Csodák Palotája tudománykommunikációs vezetője alkotta zsűri mondott véleményt az egyes produkciókról.

A jó hangulatú megmérettetés első díját a nyíregyházi csapat szerezte meg. Ahogy közösségi oldalukon írták: "Izgalmas, innovatív, XXI. századi verseny volt!"


A nyerteseknek és a résztvevőknek gratulálunk!