Új szezon a Csopa Kémcső Klubban

Dudás Vivi kísérlete a laborban... (Tamás Péter archív felvétele)
Hétfőn délután 17 órakor indult útjára a Csopa Kémcső Klub új szezonja Dudás Vivi foglalkozásvezetőnk irányításával a Richter Gedeon laborban. A hét első munkanapján izgalmas kémiai és fizikai kísérletekkel várjuk a laborozni vágyó kicsiket és nagyokat. 

A Csodák Palotája a 2018/19-es tanév második félévében is folytatja nagy sikerű nyitott labor programját, melynek keretében a gyerekek önállóan (szakkörként) vagy szüleik, nagyszüleik kíséretében interaktív módon ismerkednek a tudományok egy-egy területével. Hétfőnként a természettudományok iránt érdeklődő 8 és 14 év közötti gyerekeket valamint kísérőiket várjuk az óbudai Csopába. 17:00-tól 18:30-ig újabb és újabb tudást csepegtetünk a résztvevők kémcsöveibe. Bázisunk a Richter Gedeon labor, ahol a kémia világával ismerkedünk. A Csopa attrakcióinak segítségével kalandozunk a fizika, a biológia és az orvostudomány területén. A laborfoglalkozások nem épülnek egymásra, külön-külön is látogathatók.


A Kémcső Klubon a napi- és a kedvezményes délutáni belépőjeggyel, valamint a Csopa havibérlettel lehet részt venni. Mivel a maximális létszám 20 fő, ezért érdemes előzetesen regisztrálni a tok@csopa.hu e-mail címen (egyszerre több foglalkozásra is lehet regisztrálni). Szabad helyek függvényében a helyszínen is lehet a programhoz csatlakozni: a rendelkezésre álló helyeket érkezési sorrendben töltjük fel, a helyszíni regisztráció a bejáratnál található pénztárunknál 16 órától kezdődik. Mivel minél több gyermeknek szeretnénk megadni a laborozás élményét, a látogatószám tekintetében kiemelt napokon (pl. tanszüneti hétfők, ünnepnapok) kérjük, hogy a gyerekekhez családonként csak egy felnőtt csatlakozzon. Megértésüket köszönjük! 

Gyülekező 16:50-kor a Csodák Palotája bejáratánál, a gyerekeket ugyanitt adjuk át a szülőknek 18:35-kor (a Csopa 19 órakor zár).