Az Óbudai Harrer Pál Általános Iskola és a Szellő utcai EGYMI közös csapatainak győzelmével zárult a Csopa Csapat tanulmányi verseny

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ és a Csodák Palotája szervezésében, közel nyolcvan diák és tanár vett részt kedd délután a Csopa Csapat tanulmányi verseny zárófordulóján. Az oktatási intézmények harmadik-negyedik, illetve hetedik-nyolcadik évfolyamában meghirdetett pályázat iskolai fordulóiból 15 csapat jutott be a döntőbe, melynek a Csodák Palotája adott otthont. 

A helyszínen megjelenteket Magosné Kiss Róza tanár, a verseny koordinátora és Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte. A tankerületi központot Havas Thyra igazgatói munkaközösség-vezető képviselte.

A háromfős csoportok a helyszínen, a tankerület Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményeiből érkezett tanulókkal bővültek négyfősre. Az első percek egymás megismerésével és a csapatnév kitalálásával teltek. 

A két versenykategóriában hetven perc állt a gyerekek rendelkezésére, hogy a Csopa játékterének segítségével megválaszolják a küldetés menetlevelén feltett kérdéseket, végrehajtsák a feladatokat. Míg a kisebbek a Természet műhelyében, a Tudósok csarnokában, a Mágneses mezőn és az Űrállomáson kalandoztak, a nagyobbak az Illúzió teremben és Newton almáskertjében is keresték a helyes válaszokat. 

A délután második részében Járóka Linda előadónk látványos kísérlet bemutatóját tekintették meg vendégeink az Öveges teremben. Ameddig a tanulók elmerültek a fizika és a kémia rejtelmeiben, a Dudás Vivien, Böszörményi Sándor és Tomozi Gábor alkotta Csopa-zsűri gőzerővel dolgozott a feladatlapok javításán. Zárásként következett a nap legizgalmasabb pontja, az eredményhirdetés.

A legtöbb pontot gyűjtők jutalma mindkét kategóriában iskolánként egy-egy harminc főre szóló Csopás osztálykirándulás volt. A díjakat Mizda Katalin a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója nyújtotta át. 

A 3-4. évfolyam nyertesei a Déli B-sek lettek (Óbudai Harrer Pál Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola + Budapest III. Kerületi Óvoda Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény), a felsősök közül a Nagy Négyesbudai Harrer Pál Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola + Budapest III. Kerületi Óvoda Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) örülhetett az első helynek. Valamennyi résztvevő oklevélben részesült.

Köszönet a diákoknak és pedagógusoknak az aktív részvételért!