Pedagógusvendégekkel indult a hét a Csodák Palotájában

Papp Zsolt kísérletei a színpadon
Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ közel 120 pedagógusa vett részt A tudomány csodái - a Csodák Palotája mint módszertani eszköz című programon hétfő délelőtt. A megjelenteket Mizda Katalin ügyvezető igazgatónk köszöntötte. A Csopa küldetéséről és az oktatási intézmények számára nyújtott szolgáltatásairól Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk nyújtott áttekintést.

A tanárok huszonnégy ötfős csoportban ismerkedtek attrakcióinkkal Molnár Leila csoportos kapcsolattartó referens irányításával. A kréta, a tolltartó, a vonalzó és a körző modul keretében valamennyi csapat felkereste a Richter Gedeon laborban zajló Védőszemüveget fel! műhelyfoglalkozást, összemérte tudását az első emeleti játéktérben zajló CsopOlimpián, versengett Newton almáskertjében és az Illúzió teremben, valamint kipróbálta élményvetítéseinket.

Zárszó a Galaxis teremben
Zárásként Papp Zsolt tudományos oktatásszervezési vezetőnk kísérlet bemutatója kápráztatta el a közönséget. A nyertes csapat kihirdetése és az oklevelek átadása után vettünk búcsút vendégeinktől.

A tankerület részéről Iványiné Szabó Andrea szakmai főtanácsadó működött közre a szervezésben.

Bízunk benne, hogy hamarosan osztályaikkal, családjukkal is visszatérnek a pedagógusok a Csodák Palotájába!
(képek: Nagy Máté)