Egy hét múlva itt a III. Tudomány Mozaik pályaorientációs tudományfesztivál

Október 12-én, pénteken 9 órakor nyílnak a III. Tudomány Mozaik pályaorientációs tudományfesztivál kapui az érdeklődők előtt a Csodák Palotájában. Már csak korlátozott számban tudunk jelentkezéseket elfogadni a délután négyig tartó programra. Érdemes még ma regisztrálni!

A rendhagyó témanapon két emeletünk 250 interaktív eszköze mellett, szakmai partnereink standjai, pályaválasztási kerekasztal-beszélgetések, izgalmas kísérlet bemutatók, előadások, laborfoglalkozások várják az óvodai, iskolai csoportokat és az egyéni látogatókat Óbudán, a Bécsi út 38-44. szám alatt a Csopában

A Budapesti Közlekedési Központ munkatársaitól megtudhatjuk, miként irányítják a főváros tömegközlekedését a szakemberek. A Szolnoki Reptár a repülés szerelmeseinek kedveskedik izgalmas feladatokkal. A Balatoni Hajózási Zrt. a kapitányok, matrózok mindenapjaiba enged betekintést. Máv-Start Zrt. vasúti kalandokra hívja a kicsiket és a nagyokat. Mindenki kipróbálhatja, milyen futárnak lenni, s csomagokat kézbesíteni bolygónk szinte minden pontjára a DHL Express Magyarország Kft. jóvoltából. 

Könyvekkel és készségfejlesztő játékokkal készül a Pagony. Az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont a turizmus területén szolgál majd iránytűként. A művészetet a Vasarely Múzeum csapata képviseli ezen a pénteken a Csodák Palotájában

A Szent István Egyetem számos szervezeti egysége az agrárium, a kertészet, a tájépítészet, a környezettudományok és az élelmiszeripar szakterületébe enged betekintést. A parkfenntartók munkájával ismerkedünk a Főkert Zrt. segítségével. A hulladékhasznosítás mikéntjéről hallunk a Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt. kollégáitól. A hidak, csatornák rejtelmei tárulnak fel a BME Építőmérnöki Karának állomásán. A távfűtés tudományáról ad felvilágosítást a Főtáv – Budapesti Távhőszolgáltató Zrt.

A bankjegyek biztonságáról játékosan tanulhatunk a Magyar Nemzeti Bank munkatársaitól, a katonai hivatás szépségeit a Honvédelmi Minisztérium és a Ludovika Akadémia ismerteti közérthető és kihívásokkal teli formában.

Országos Meteorológiai Szolgálat mérőkocsija is a helyszínen lesz. A mikroműanyagok megkerülhetetlen kérdéskörével foglalkozik a Wessling Hungary Kft. A kémia szépségeit mutatja meg az ELTE Kémiai Intézete. A középiskolások a Richter Gedeon Nyrt. jóvoltából laborfoglalkozáson vehetnek részt.

A programváltozás jogát fenntartjuk!