Azt írja a Qubit... - Bodnár Zsolt, Dippold Ádám és Vajna Tamás újságírókkal az elmúlt hónapok tudományos híreiről

A Qubit csapata a Csopában
Harmadik alkalommal köszöntöttük szerda este a Qubit tudományos hírportál munkatársait a Csodák Palotájában. A Csopa Qubit Tudományos Sajtóklubban időről-időre megvitatjuk a legfrissebb tudományos híreket, elbeszélgetünk egy-egy cikk születésének körülményeiről.

Vajna Tamás
Bodnár Zsolt és Vajna Tamás mellett ezúttal Dippold Ádám csatlakozott asztaltársaságunkhoz. Elsőként a hazai tudományos életben mindenkit foglalkoztató, a Magyar Tudományos Akadémia helyzetéhez kötődő írások kerültek terítékre, majd a nyár és a kora ősz termésére fókuszáltunk. 

Beszéltünk a kutyákról, a méhekről, a kávé szerepéről mindennapjainkban és az okostelefonok fejlődéséről is. Foglalkoztunk a robotokkal, az egészségünket érintő témákkal, mint a nyugat-nílusi láz vagy a visszavont gyógyászati készítmények ügye. Megvizsgáltuk a kókuszolaj szerepét, s az amerikai tejfogyasztók körében készült felmérés is szóba került.

Bodnár Zsolt
Az oktatási ügyek közül az e-sport képzésre és az egyetemi rangsorokra jutott időnk. 

A szerzők kedvenc írásai közül a Qubit első "házi kísérletéről", a nyolc hét alatt lebomló bevásárlószatyorról, a 75. Velencei Filmfesztiválon szerzett tapasztalatokról és a permafroszt felolvadásáról hallottunk. 

A Galileo Webcast online közvetítése itt nézhető vissza:


Dippold Ádám
Zárásként a közösségi médiumok jövőjéről értekeztünk. 

Sorozatunk a tervek szerint decemberben folytatódik, a korábbi sajtóklubok itt érhetők el.

Ezúton mondunk köszönetet Kövesvári Krisztiánnak a program megszervezéséért.

(fényképek: Fekete Ivett)