CsopArt: Barnaföldi Annával és vendégével, Bán Andrással legóztunk a Csodák Palotájában

Barnaföldi Anna és Bán András a LEGO-mozival
Negyedik összejövetelével folytatódott szerda este CsopArt sorozatunk, melynek keretében a tudomány és a művészet kapcsolatával foglalkozunk, művészi szemmel közelítünk tudományos kérdésekhez.

Barnaföldi Anna képzőművész, a CsopArt házigazdája, az őszi szezonban a Csodák Palotája kedvelt eszközeit veszi górcső alá.

Ezúttal a LEGO-mozi művészeti és történeti előzményéről hallottunk. Kortárs példák segítségével megvizsgáltuk, hogy a tárgy működése miként és hova fejlődött. Az est vendége Bán András médiatervező és fotográfus volt, akivel a lelkes résztvevők elkészítettek egy digitális LEGO-mozit.

A kakadu repülésének fázisképeiből összeállított alkotás:

A Galileo Webcast élő közvetítésének felvétele:


A program végén Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk mondott köszönetet a közös tanulásért. A látogatók még hosszasan beszélgettek a két művésszel a Richter Gedeon laborban.


A CsopArt következő rendezvényét október 24-én, szerdán 17 órakor tartjuk: Hermann Zsófia festőművésszel a Születés világa tematikus egységünkben látható KÖRFORGÁS című tárlattal foglalkozunk. (Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen).

(fényképek: Kun Veronika)