Egy SzTK, ahova mindenki örömmel jár - októberben újranyit a Csopa SzTK, a Szeniorok Tudományos Klubja

Vendégeink voltak...
Október 16-án, kedden 17 órától folytatódik a Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubja. Egyed László tudományos újságíró vendége ezúttal Hankó Gergely természetvédelmi mérnök, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének ügyvezetője lesz.

Szezonindító témánk: „Palackra magyar!” – környezetvédelem a tiszai PET Kupával

A sorozat házigazdájának ajánlója: Idén hatodik alkalommal rendezték meg a tiszai PET Kupát, amelynek keretében a résztvevők PET palackokból és egyéb hulladékból saját maguk által épített hajókkal vágnak neki a folyónak, hogy a rendelkezésükre álló hat nap alatt a lehető legtöbb műanyaghulladékot szedjék össze a folyó mentén (sajnos van bőven). Az ötlet annak idején Molnár Attila Dávid, a legnagyobb magyar természetfilmes műhely, a Természetfilm.hu egyik alapítójának a fejéből pattant ki, Hankó Gergely természetvédelmi mérnök - nem olyan régóta a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének ügyvezetője -, csak a harmadik évben csatlakozott hozzájuk, mint hulladékos szakértő, későbbi projektvezető, és a mai napig lelkesen dolgozik az ügyön.

A rendezvényen Csopa bérlettel, napi- vagy kedvezményes délutáni belépőjeggyel lehet részt venni. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen. Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!