Csopa Galéria: KÖRFORGÁS - Hermann Zsófia festőművész kiállítása

A Csodák Palotája fontos küldetése, hogy hidat képezzen a tudomány és a művészet között. Ennek a törekvésnek az új fóruma a Csopa Galéria: ismeretterjesztő játéktereinkbe integrálunk művészeti alkotásokat.
Az őszi szezon első tárlatát, Hermann Zsófia festőművész KÖRFORGÁS című kiállítását 2018. szeptember 27-én, csütörtökön 17 órától tekinthetik meg az érdeklődők a Születés világa tematikus egységben.

A kiállítást megnyitja: Dr. Cs. Tóth János, művészettörténész, művészeti író

„A kiállítás anyaga - melyet a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban tett látogatásom során felfedezett olasz művész* által, oktató jelleggel készített viaszszobor ihletett - főként az emberi testtel foglalkozik. Az alkotásokon a központi szerepet belső szerveink és azok jelentései kapják. A téma alapján, joggal gondolhatnánk, hogy egy természettudományi megközelítést láthatunk. Függetlenül attól, hogy egy anatómiai tárgy a forrásom, sokkal inkább a népi hagyományokban vagy a keresztény hitvilágban elterjedt szervi attribútumokra és metaforákra fektetem a hangsúlyt. A megjelenítéshez a számomra legkifejezőbb anyagot, az akvarellt választottam. Eme két anyag - a vászon és vízfesték - különös találkozása finom légies festék foltokat eredményez, melyekkel valódi célomat érvényre tudom juttatni, szürreális álomképekké alakítva a viaszbábuk naturalisztikus ábrázolása által létrejött groteszk testeket.” 

*Felice Fontana (1730-1803) műhelye: Venus Anatomica. A női test nyirokrendszere. 1780-85 k.

A megnyitón Csopa bérlettel, napi- vagy kedvezményes délutáni belépőjeggyel lehet részt venni. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen. 

A tárlat a Csodák Palotájába szóló belépőjeggyel tekinthető meg minden nap 9 és 19 óra között. A kiállítás 2018. október 11-ig látogatható.

Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!