Drónok, robotok, önvezető autók a logisztika szolgálatában - Üveges Zoltán előadása a DHL Csopa Csomag májusi rendezvényén

Üveges Zoltán a Csopában
Szerdán este folytatódott négynapos szezonzáró Csopa Night Maratonunk. A helyszínen megjelenteket és a Galileo Webcast online adását követőket Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte. 

DHL-lel közösen szervezett logisztikai kalauz második előadásán vendégünktől, Üveges Zoltán üzletfejlesztési vezetőtől a közel és távol jövő innovatív szállítmányozási megoldásairól hallottunk.


Megtudtuk, napjainkban egyre több helyen robotok segítik a csomagok mozgatását, a dolgozók VR technológián alapuló „okos-szemüvegek” segítségével kapnak információt a raktárban lévő küldeményekről, Németország hegyvidéki területein drónokkal érnek célba a küldemények.

A szinte teljesen megtelt Richter Gedeon labor közönségét leginkább az autónk csomagtartójába kézbesített csomagok és a teherszállítmányozásra is alkalmas hyperlooppal kapcsolatos tesztelések hozták lázba. A csomagautomatából induló és oda érkező drónról szóló kisfilm szintén megmozgatta látogatóink fantáziáját. Mind a helyszínen, mind a világhálón keresztül számos kérdés érkezett az előadóhoz.


Köszönet Haraszti Katalinnak, a DHL munkatársainak a szervezésben való közreműködésért.  

Terveink szerint a DHL Csopa Csomag ősszel folytatódik, a sorozatindító előadás itt nézhető vissza. 

(fényképek: Stevens Ábel)