A Föld napjától az otthonhagyott kutyákig... - így telt a második Csopa Qubit Tudományos Sajtóklub

A Qubit csapata a Csopában
Szerdán este második alkalommal került megrendezésre a Csopa Qubit Tudományos Sajtóklub. Vendégeinkkel, a Qubit portál csapatával az elmúlt egy hónap tudományos híreiről beszélgettünk. Rácz Johanna szerkesztőhöz és Vajna Tamás újságíróhoz ezúttal a lap egy másik szerzője, Bodnár Zsolt csatlakozott. Elsőként őt kérdezte a Qubithoz vezető útjáról Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk.

Vajna Tamás
A híreket elemezve Tamás cikkeit vettük górcső alá, megvitattuk a közelmúltban elhunyt Magyari Béla űrhajósról, a sejtek fejlődését bemutató 3D videókról és a Föld napjáról szóló írásokat. Zsolt elmúlt hónapi terméséből az EU szerzői jogi reformtervezetéről, az otthonhagyott kutyák viselkedéséről és az űrben folytatott ondókísérletekről értekeztünk. Johannától a madaras és a Facebokkal kapcsolatos írások megszületéséről érdeklődtünk.Rácz Johanna és Bodnár Zsolt
A Qubit okosújság munkatárasai szerzőtársaik elektronikusan elérhető munkáiból is ajánlottak a helyszíni közönségnek és a Galileo Webcast online adását követőknek.

Sorozatunk a tervek szerint szeptemberben folytatódik, a korábbi sajtóklubok itt érhetők el

Ezúton mondunk köszönetet Kövesvári Krisztiánnak a program megszervezéséért. 

(képek: Tafferner Tamara)