Viszontlátogatás a haifai MADATECH-ből

Tal, Yona és Iris Klein a Csodák Palotájában
Tudománykommunikációs vezetőnk tavaly tavasszal térképezte fel a szentföldi tudományos központokat. Elsőként a haifai MADATECH-et, Izrael nemzeti tudományos, technológiai és űrmúzeumát látogatta meg, ahol Yona Klein, a nemzetközi kapcsolatok és projektek magyar származású vezetője kalauzolta.

Yona a napokban Magyarországra érkezett, hogy elkísérje fiát, Tal M. Kleint Portál című sci-fi könyvének bemutatójára, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra

Pillanatképek a 2017-es haifai látogatásról...
Az oktatási szakembert és családját Mizda Katalin ügyvezetőnk és Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk fogadta a Csodák Palotájában. Az alsó szinten lévő tematikus egységeink felfedezése után a szabadulószobákat és a fenti tárlatokat jártuk be, a Richter Gedeon laborban a különböző korosztályoknak szóló programokról hangzott el tájékoztatás. Papp Zsolt tudományos oktatásszervezési vezetőnk az Öveges terem kísérlet bemutatóinak széles kínálatáról beszélt látogatóinknak. A délután folyamán megtekintettük A fagy birodalma science showt Balla Zsuzsanna előadásában. Élményvetítéseink kipróbálása mellett, jutott idő háttérinfrastruktúránk megismertetésére, a találkozó során hallottunk a haifai újdonságokról is.

A közel három és fél órás szakmai látogatást az együttműködés folytatásának reményében zártuk.