Szakmai élménynap a Csopában - viszontlátogatáson a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum munkatársai

Az Öveges teremben...
A Csodák Palotája oktatási és marketinges csapata 2017 februárjában látogatott el a szentendrei Skanzenbe, ahol új módszertani és szervezési ismereteket sajátítottunk el. Ezúttal a Szabadtéri Néprajzi Múzeum munkatársai keresték fel az óbudai Csopát.

Vendégeinket Mátrai Anikó sales marketing és Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte. Az intézmény bemutatása után a kiállítótér feltérképezésére indultunk, a tematikus egységek és az emeleti interaktív tárlatok bemutatását követően Horváth Lilla foglalkozásvezetőnk várta látogatóinkat a Richter Gedeon  laborban. Tudománykommunikációs vezetőnkkel együtt adtak ízelítőt oktatási kínálatunkból, a gyakorlati bemutató során a kémia és a fizika világában kalandoztunk laborköpenyben és védőszemüvegben.


Kísérlet Kiss Csaba felügyeletével...
Az Öveges teremben Kiss Csaba előadónk fergeteges előadását tekintettük meg, a szenior munkatársunk igyekezett néprajzos vonatkozásokkal tarkítani a látványos kísérlet bemutatót.

A könnyű ebéd során Papp Zsolt tudományos oktatásszervezési vezetővel kiegészülve válaszoltuk meg a felmerült kérdéseket. 

A délután folyamán a szabadulószobák - Böszörményi Sándor műszakvezetőnk koordinálása mellett - és a 9D-és élményvetítés várta a múzeumpedagógusokból és marketinges szakemberekből álló csoportot. A megbeszélések során egyeztettünk a további együttműködési lehetőségekről.


A tudományos élményekben gazdag órák hamar elrepültek, visszavárjuk a Skanzen munkatársait a Csodák Palotájába!

(fényképek: Mátrai Anikó)