Mikor forduljunk orvoshoz? - válaszok Máté Vandától

Máté Vanda a Csodák Palotája
Ha minden medikusból annyira lelkes és elhivatott orvos lesz, amennyire a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületével (BOE) közösen szervezett Csopa Science Pub előadói, jó kezekbe kerülünk mi páciensek az elkövetkező évtizedekben. - nyugtázhatták mindazok, akik a helyszínen vagy a Galileo Webcast jóvoltából a világhálón keresztül követték szerdai Csopa Night programunkat.

A márciusi rendezvényen Máté Vandát, a Semmelweis Egyetem hatodéves hallgatóját köszöntötte Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk. A bemutatkozó beszélgetés során hallottunk arról, vendégünk miért pont ezt a hivatást választotta, mely szakterület áll hozzá a legközelebb, miként képzeli el az elkövetkező éveket a pályán. Vanda megosztotta velünk a Japánban - egy csereprogram során szerzett - élményeit a helyi kórházakról, orvosokról és páciensekről:


Az előadásban sorra vette, mikor, milyen tünetek esetén forduljunk orvoshoz, hogyan segíthetünk mi magunk a kritikus helyzetbe került embertársainkon, miként sorolják be a beérkezőket a sürgősségi osztályokon.

A betegek és az orvosok jogai is terítékre kerültek. A prezentációt életvezetési tanácsok tették még teljesebbé. 

Köszönet Turai Péternek (BOE) a szervezésért! A sorozat korábbi előadásai visszanézhetők weboldalunkon

(fényképek: Nagy Máté Gábor)