Másoktól tanulni: Csopás jutalom a SCIndikátor 2018 döntőseinek

Csütörtök este rendezte meg a Nők a Tudományban Egyesület a SCIndikátor 2018 tudománykommunikációs verseny döntőjét az Ötkert szórakozóhelyen. A zárófordulóba jutott 12 fiatal három-három percben mutatta be kutatási területét. Szereplésüket a tudománykommunikáció neves szakemberei értékelték a helyszínen. 

Az idei győztes Kincses Dániel az ELTE Fizika Doktori Iskola hallgatójaként már több mint négy éve foglalkozik kísérleti részecskefizikával, a világegyetem legkisebb építőköveit vizsgálja. Második helyezést ért Mihály Enikőnek az időjárás-változás fákra gyakorolt hatásával foglalkozó előadása, míg a harmadik Kiss Tamás lett a krónikus betegségben szenvedő gyerekek terápiás célú oktatásáról szóló prezentációjával.

Papp Zsolt a Csopa standján...
A Csodák Palotája - melyet Papp Zsolt tudományos oktatásszervezési és Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk képviselt a helyszínen - páros tiszteletjegyet ajánlott fel a döntőbe jutott kutatóknak, valamint várjuk őket a Csopa Night sáv őszi szezonjában előadónak.

A rendezvény kezdete előtt kísérletek szórakoztatták az érkező vendégeket. Zsolt, aki az Öveges termünk szakmai csapatát vezeti, látványos tüzes és szárazjeges bemutatókkal készült.

Ha valaki lemaradt az idei versenyről, még indulhat egy másik megmérettetésen, a FameLabon, melynek a Csopa szintén partnere.