Kárpátalján zakatolt a Csopa TRAFFIC - Indóház

Indóház a Csodák Palotájában
Szerda este hetedik alkalommal szerveztünk közös programot az Indóház vasúti magazinnal. A Csopa TRAFFIC - Indóház márciusi rendezvényén Halmai László, Horváth Bálint és Szloboda István kárpátaljai utazásuk élményét osztotta meg a Csodák Palotája közönségével és a Galileo Webcast online adását követő érdeklődőkkel.

Március derekán a "Vasutazz velünk!” csapatának néhány pionírja és a hozzájuk csatlakozó megannyi önkéntes felkerekedett, hogy feltérképezze, mi újság a mai Kárpátalja vasúti hálózatán. Az autós, sok vonatozással és vonatkövetéssel tarkított önszervező túra négy napig tart. Az expedíció feladata a Tisza-vidéki vasút működő szakaszának felderítése, azaz a Csap – Beregszász – Királyháza – Técső – Aknaszlatina, illetve a Rahó – Körösmező – Tatár-hágó vasútvonal bejárása volt. 

Halmai László
A képekkel gazdagon illusztrált beszámoló a történeti áttekintés mellett pontos képet festett a kisvasutak és a nagyvasút jelenlegi állapotáról. Izgalmas volt bepillantást nyerni a vasútbarátok közösségének világába, D1-es Ganz motorvonatokon szerzett friss élmények közel kerültek mindannyiunkhoz:


Horváth Bálint, Szloboda István és T. Hámori Ferenc
A rendezvény végén Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk köszönte meg az előadóknak a vonatos élményestet, valamint T. Hámori Ferencnek, az Indóház főszerkesztőjének a 2018-as nyitószezonban az együttműködést. Terveink szerint közlekedéstudományi sorozatunk ősszel folytatódik.

(fényképek: Tafferner Tamara)