CsoPagony és GEOlab - így telt a kedd este a Csodák Palotájában

Irodalom és geológia...
Kedden este ismét két program várta azokat, akik a 17 órakor kezdődő Csopa Night sávot az óbudai Csodák Palotájában töltötték. 

Az Orion terem adott otthont a CsoPagony tudományos könyvklubnak. A két házigazda, Vinczellér Katalin tanárnő a Pagony részéről és Tomozi Gábor fizikus, a Csopa műszakvezetője ezúttal Edison nyomába eredt, továbbelemezve a Tilos az Á kiadó gondozásában megjelent Akcelerátus trilógiát. Az Edison csapdája, a második kötet irodalmi értelmezése mellett látványos kísérletek tették még emlékezetesebbé az olvasottakat.

Vinczellér Katalin és Tomozi Gábor a CsoPagony házigazdái

Böszörményi Sándor kísérletezés közben
Az extra rendezvények sora hat órától folytatódott a Richter Gedeon laborban. Böszörményi Sándor geográfus Csopa GEOlabján a pokol geológiájával foglalkoztak az érdeklődők. A földköpeny folyékony, képlékeny, folyton mozgásban lévő birodalmáról tanultunk. Kísérletek segítségével lepleztük le a köpeny és a szilárd kőzetburok láthatatlan kölcsönhatásait. Testközelből ismerkedtünk a vulkáni kőzetekkel és a szakember szebbnél szebb ásványokat tartalmazó gyűjteményével.


Mindkét sorozat folytatódik március 27-én, 17 órakor a CsoPagony, 18 órától a Csopa GEOlab várja az érdeklődőket.

(fényképek: Böszörményi Sándor és Tomozi Gábor)