Tudományról a művészet eszközeivel - elindult Barnaföldi Anna CsopArt sorozata

Barnaföldi Anna a Csopában
A tudományok és a művészetek kedvelői gyűltek össze szerda este az óbudai Csodák Palotája Richter Gedeon laborjában. A Csopa Night programsáv többi rendezvényétől eltérően ezúttal nem a kutatók, ipari vagy hatósági szakemberek szemszögéből boncolgattunk egy témát, hanem egy művész perspektívájából vizsgáltuk a természettudományokat. 

Új sorozatunk házigazdájával, Barnaföldi Annával, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design- és viziálisművészet tanár szakának hallgatójával Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk beszélgetett.

Hallottunk vendégünk művészetekhez és a tudományokhoz fűződő kapcsolatáról, a Csopában demonstrátorként eltöltött időszak hozadékáról, a Lengyelországban és Ausztriában töltött ösztöndíjas alkotói utazásokról, valamint a korábbi és jelenleg is zajló kiállításokról:


Képolvasás a gyakorlatban...
A műhelyfoglalkozással egybekötött előadás témája a képolvasás volt. Megvizsgáltuk az értelmezés, a félreértelmezés és az újraértelmezés folyamatát.

A közönség aktív részvételével zajló rendhagyó workshop számos hasznos információval szolgált a Galileo Webcast online adását követő internetezőknek is.

Legközelebb február 14-én szerdán 18 órakor találkozunk, témánk a szerelem lesz!

(fényképek: Wang Qi Viktor)