Egészségünk védelmében - Turai Péter István előadása a civilizációs betegségekről a Csopában

Turai Péter István a Csopában
Szerda este a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületével közös programunk várta az érdeklődőket az óbudai Csodák Palotája Csopa Night programsávjában. Visszatérő előadóként köszöntötte Turai Péter Istvánt, V. éves orvostanhallgatót, a BOE - Csopa Science Pub szakmai koordinátorát Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk.

A mindannyiunkat érintő civilizációs betegségekkel foglalkoztunk, külön hangsúlyt helyezve a só, a cukor és a koleszterin szerepére ezek kialakulásánál. A megelőzés fontossága mellett, a tünetek időben történő felismeréséről és a szakemberekhez fordulás szükségességéről is szó esett. Oktatófilmeken keresztül mélyedtünk el a stroke és a szívinfarktus témakörében.

Beszélgetés a BOE 2018-as programjairól...

A prezentáció bizonyos pontokon beszélgetésbe váltott, a helyszíni és a Galileo Webcast online közvetítésének köszönhetően elektronikusan érkező kérdések sem maradtak megválaszolatlanul.


Turai Péter István közérthető módon, életmód változtatási tanácsokat megosztva hívta fel figyelmünket az egészségünk védelmére.

Az orvosi témákkal foglalkozó sorozatunk március 7-én, szerdán 18 órától folytatódik, részletek hamarosan weboldalunkon

(fényképek: Kőbányai Éva)