Tepliczky Istvánnal indult a Csopa Night előadások 2018-as szezonja

Tepliczky István a Csodák Palotájában
Kedden este, a Tudományos Csopa Cafe huszonegyedik rendezvényével vette kezdetét a Csopa Night sáv tematikus előadásáinak 2018-as évada. Tepliczky Istvánnal, a tudományos programok online közvetítésével foglalkokozó Galileo Webcast létrehozójával Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk beszélgetett. 

Az illusztrációkkal színesített diskurzus az elmúlt két-három évtized ismeretterjesztését vette górcső alá, a netrádiózástól indulva a közösségi oldalakon zajló online streamelésig. 

Tudományos Csopa Cafe az óbudai Csopában és az interneten...

Hallottunk István és az amatőr csillagászat kapcsolatáról, a Magyar Csillagászati Egyesület keretein belül végzett tevékenységekről.

Szóba került az újságírás, a közösségi programok szervezése, felelevenítettük a külföldön megvalósított "expedíciókkal" kapcsolatos élményeket. A közvetítések folyamatosan fejlődő technikai hátterének megismerése mellett, megvitattuk a netes tudománynépszerűsítés jelenét és jövőjét idehaza és külföldön egyaránt. Megismertük a csapat jelenlévő lelkes tagjait, akik szintén szabadidejükben nyújtanak segítséget a tudományok terjesztéséhez. 

A Galileo Webcast helyszínen lévő csapata: Tepliczky Csilla, Dinnyés András, Keresztesi Vilmos és Teplicky István


A jó hangulatú, nézői kérdésekkel tarkított est visszanézhető a világhálón:


Sorozatunk 2018 februárjában folytatódik, részletek hamarosan weboldalunkon.  

(fényképek: Dudás Vivien)