Szomszédok, ha összefognak... - az irodalom és a fizika találkozása a CsoPagony nyitórendezvényén

Vinczellér Katalin és Tomozi Gábor a CsoPagony házigazdái
A Bécsi úti Buda EG bevásárlóközpont két bérlője, a Csodák Palotája és a Pagony könyvesbolt összefogásában indult el kedd este a CsoPagony tudományos könyvklub Óbudán. Az együttműködés fontosságát hangsúlyozva nyitotta meg a Csopa Night sáv legújabb sorozatát Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk, bemutatva az est két házigazdáját Vinczellér Katalin tanárnőt a Pagony részéről és Tomozi Gábor fizikust, a Csopa műszakvezetőjét.

Kicsik és nagyok a CsoPagony könyvklubon...
Az Orion teremben összegyűlt érdeklődők a Tilos az Á kiadó gondozásában megjelent Akcelerátus trilógia első kötetének, az Eric Elfman és Neal Shusterman által írt Tesla padlása mentén kezdtek el ismerkedni a sci-fi irodalom rejtelmeivel és a fizika, azon belül is az elektromosság tudományával.
Látványos kísérletek...
A gondosan válogatott szövegrészletek és a látványos - számos esetben a gyerekek közreműködésével végrehajtott - kísérletek rávilágítottak, nincs is annyira távol egymástól az irodalom és a fizika. Erre az estére Nikola Tesla is felköltözött a Tudósok csarnokából az emeletre, különös, színes történetekben bővelkedő életéről számtalan információt tudtunk meg az első CsoPagony során.

A közönség aktív bevonásával zajló program éppúgy szólt a felső tagozatos diákokhoz, mint a könyveket szerető felnőttekhez.

A sorozat február 27-én kedden 17 órától folytatódik Edison csapdájával.