Kik laknak a Tudósok csarnokában?

2017 októberében húsz neves tudós költözött be a Csodák Palotája új tematikus részlegére, a Tudósok csarnokába. A későbbiekben további két "lakó", Kodály Zoltán és Bay Zoltán csatlakozott a csapathoz. A közös fényképek elkészítése mellett, életükről és munkásságukról is tanulhatnak látogatóink a névtábláikon elhelyezett QR-kódok segítségével. 

További történetekkel és anekdotákkal a Tudományos pletykasarok szolgál a kiemelkedő személyiségekről. 

A Csodák Palotája ezúton mond köszönetet a História – Tudásnaptár szerzőinek és szerkesztőinek a tudóséletrajzok felhasználásának engedélyezéséért. 
 
A História - Tudósnaptár 2007. január 1-én indult nyilvános internetes szolgáltatás, amelyben neves magyar és külföldi természettudósokat, tanárokat mutatnak be születési és halálozási évfordulójuk kapcsán. A szolgáltatás egy naponta frissülő adatbázison alapul, és elsősorban az interneten fellelhető szabad hozzáférésű webdokumentumokra épül. A szolgáltatás célja ismeretterjesztés, a figyelem ráirányítása a fizika, matematika és más természettudományok jeles személyiségeire, a tudománytörténet fontos alakjaira és tevékenységükre.