A mészkőhegységek nyomában - telt ház a Csopa GEOlabon

Geológiáról a Csopában... (képek: Serfőző Andrea, PA)
Böszörményi Sándor geográfus ismét a hazai hegyekbe hívta túrázni a geológia szerelmeseit a Csopa GEOlab keretein belül. Az utolsó szabad helyek is elfogytak a Richter Gedeon labor asztalai mellett a kedd esti programon.

Látogatóinkat Paszternák András, tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte, hangsúlyozva a Csopa GEOlab meghatározó szerepét ismeretterjesztő aktivitásaink sorában. 


A mészkőhegységek titokzatos élete című rendezvényen látványos, szakmai magyarázatokkal tarkított, közös kísérleteken alapuló élménypedagógia foglalkozásnak lehettek részei kicsik és nagyok. 

Az évad első geológiai laborozásán megismerkedtünk a mészkő kémiai és fizikai tulajdonságaival. A végére jártunk a karsztosodás folyamatának mészkőfennsíkokon és cseppkőbarlangokban kalandozva, megvizsgáltuk a meszes talajt. Kézbe vehettük a mészkővidékekre jellemző ásványokat és ősmaradványokat. 

A GEOlab hivatalos programja után sokan állták körül vendégünket, hogy megcsodálják ásványtani gyűjteményét és kérdésekkel halmozzák el a szakembert.

Sorozatunk november 28-án kedden 18 órától folytatódik, témánk Geológiai kincsvadászat hazánkban.