Botos Csabával indult a Csopa MI - Mesterséges Intelligencia Műhely

Botos Csaba a Csopában... (fényképek: Tóth Zsolt)
Egy újabb témakörrel kezdtünk el foglalkozni az óbudai Csodák Palotájában a hétköznap esti Csopa Night sáv keretében. Botos Csaba, bionika szakos egyetemi hallgató a házigazdája a Csopa MI - Mesterséges Intelligencia Műhelynek

A helyszínen megjelenteket és a Galileo Webcast jóvoltából online csatlakozókat Paszternák András, tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte. Vendégünkkel megvitatták, mi is az a bionika, s mi motivál egy mai fiatalt annak tekintetében, hogy pont ezt a szakterületet válassza. Hallhattunk Csaba távlati terveiről is.


A szakértő Használjuk az agyunk című, mindennapi példákkal gazdagon illusztrált előadásából bárki megérthette miként működik és modellezhető a neuron, mely területeken vehetjük hasznát a mesterséges intelligenciának. Láthattuk, hol tart most a tudomány, mikor ütközünk még korlátokba. Az izgalmas, s magával ragadó prezentációt a hangulatfelismerést bemutató gyakorlati rész következett.
A nézői kérdések után még hosszan beszélgettek a megjelentek a Richter Gedeon laborban. A sorozat november 9-én, csütörtökön 18 órától folytatódik, témánk A magától tanuló gép. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu címen.

A rendezvény Facebook-felvétele, a szerkesztett videó hamarosan visszanézhető archívumunkban: