A Magyar Tudományos Akadémia űrkutatóinak eredményei a Csopa Űrállomáson

A hazai kutatók eredményeiről... (fotó: Tamás Péter)
A Csodák Palotája költözése remek alkalmat biztosított arra, hogy megújítsuk űrrészlegünket, s friss tartalmak jelenjenek meg az óbudai Űrállomáson

Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközponttal együttműködve, a hazai szakemberek bevonásával megvalósuló nemzetközi küldetésekről tanulhatnak mindazok, akik ellátogatnak hozzánk. A Cassini, a Rosetta és az Obstanovka programok rejtelmeivel információs tablók, kisfilmek, a kutatás során fejlesztett eszközök segítségével ismerkedhetnek az érdeklődők.

A mérőműszerek tudománya...
A Szaturnusz, az üstökösök, a magnetoszféra és az ionoszféra dinamikus folyamatainak  kutatása mellett a meteoritok izgalmas világát is felfedezhetjük.

Ezúton mondunk köszönetet a Kutatóközpont vezetésének és munkatársainak az együttműködés létrejöttéért és a szakmai anyagok kidolgozásáért.

A tárlat kialakításában és felépítésében Werovszky Veronika, kommunikációs titkár, Vizi Pál Gabor és Gucsik Arnold működött közre szakmai partnerünk részéről. A kiállított meteoritok Gucsik Bence Arnold gyűjteményének darabjai. A tablókat Budavári Eszter grafikusunk gondozta.