4 évszak tudománya 2.0 - fókuszban a mindennapok tudománya Óbudán is

Bizonyára sokan emlékeznek az egykori Csopa Campona 2016-os időszaki kiállítássorozatára, a Szállingózó, Rügyező, Csobbanó és Szüretelő tudomány című tárlatainkra, melyek évszakonként váltakozva 32 szakmai partner közreműködésével mutatták be hétköznapjaink tudományos vonatkozásait.

A megújult óbudai Csodák Palotájában szombattól látogatható a 4 évszak tudománya 2.0, hét együttműködő segítségével ismerkedünk a tavasz, a nyár, az ősz és a tél tudományával:

Sinkó Andrea, szombathelyi tanárnő a tavasszal útnak induló vándorcirkuszok produkcióit elemzi a fizika szemszögéből, a soproni Erdészeti Múzeummal az ébredő erdőt keressük fel, az állatvilág újjáéledését a Budakeszi Vadaspark munkatársainak segítségével mutatjuk be. 

A nyári szupercellákat az Időkép Üzleti Szolgáltatások Kft. infografikái hozzák közelebb az érdeklődőkhöz. A víz útját a Dunától a vízcsapig követjük a Fővárosi Vízművek Zrt. közreműködésével. 

Az őszi szürethez kapcsolódóan foglalkozunk a pálinkákkal a Laborkaland Online - WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft. tablóján. A hidegebb időre a FŐTÁV Zrt. segítségével készülünk, megismerve a meleg víz útját az erőművektől a háztartásokig és az intézményekig. 

Látogatóink tanulmányozhatják a hópelyhek születését és a velük foglalkozó kutatók munkásságát.

Az információs tablók és kisfilmek mellett a FŐTÁV Zrt. interaktív terepasztalát is kipróbálhatják vendégeink.