Visszatér a Csopa GEOlab Böszörményi Sándorral

Böszörményi Sándor geográfus interaktív sorozata, a Csopa GEOlab, második évadában is a kőzetek és ásványok szerelmeseit várja az óbudai Csodák Palotájába. A program egy-egy természetföldrajzi jelenségre vagy kutatásmódszertani érdekességre fókuszál.

A gazdagon illusztrált előadások mellett, érdekes kísérleteknek lehetnek tanúi és aktív résztvevői az érdeklődők. A kőzet- és talajmintákat, ásványokat és ősmaradványokat kézbe vehetik a résztvevők. A mikroszkóp segítségével pedig felfedjük mindazt, amit a szem nem lát. A program 10 éves kor felett ajánlott.

A rendezvényen a Csopa Night kedvezményes belépőjeggyel lehet részt venni, mellyel a program előtt (17 és 18 óra között) és utána (kb. 19:30-tól 20 óráig) kipróbálható az óbudai Csodák Palotája két szintjének 250 interaktív eszköze. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu címen.

Nyitórendezvény: 2017. október 31., kedd 18:00

A mészkőhegységek titokzatos élete

Az évad első geológiai foglalkozásán megismerkedünk a mészkő kémiai és fizikai tulajdonságaival. A végére járunk a karsztosodás folyamatának mészkőfennsíkokon és cseppkőbarlangokban kalandozva. Megvizsgáljuk a meszes talajt és a karsztvizet. Aki nem csak túrázni szeret, hanem a Föld értékes kincseit is örömmel gyűjti, szintén talál kedvére valót, foglalkozunk a mészkővidékekre jellemző ásványokkal és ősmaradványokkal is.