Peti és Petra megkerült! - környezetvédelmi rajzpályázat díjátadója a Csodák Palotájában

Tolokán Adrienn főszervező értékeli a pályaműveket...
Közel kétszáz alkotás érkezett egy független laboratórium által meghirdetett országos online rajzversenyre, amely a környezetbe került PET-palackokra hívta fel a fiatal generációk figyelmét. „Minden rajzban, mint egy-egy víztükörben félelmek, aggodalmak tükröződnek”- hangzott el a Csodák Palotájában rendezett díjátadó ünnepségen. 

A PETI és PETRA KÖRNYEZETVÉDELMI RAJZPÁLYÁZAT célja a gyermekek vizuális látásmódjának fejlesztése mellett az volt, hogy a környezetvédelemben való
Dr. Zanathy László, a Wessling ügyvezető igazgatója...
jártasságukat, a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos ismeretüket és tudatosságukat is felhasználják, fókuszálva a folyó- és állóvizeink védelmére. Fontos cél volt az is, hogy a gyerekek örömmel beszélgessenek egymással és a felnőttekkel a felmerülő problémákról”
– mondta el Tolokán Adrienn, a verseny szervezője, az idén 25 éves független vizsgálólaboratórium, a WESSLING Hungary Kft. munkatársa. A laboratorium.hu teljes cikke itt olvasható.

A pályaműveket a Csodák Palotája részéről dr. Paszternák András, tudománykommunikációs vezető méltatta, a hivatalos program után látványos Tóth Zsolt tudománykommunikátor izgalmas kísérletekkel szórakoztatta a nyerteseket és kísérőiket.