Orvostanhallgatóktól tanulunk a Csopában


Októbertől folytatódik népszerűbb sorozatunk, a szórakozást a tudománnyal összekapcsoló Csopa Science Pub. Az ősz folyamán a Budapesti Orvostanhallgatók Szövetsége (BOE) fiatal szakembereivel beszélgetünk az orvostudomány egy-egy mindannyiunkat érintő területéről.

A Semmelweis Egyetem legnagyobb diákszervezete a BOE, amelyet több, mint 500 tag alkot. Az egyesület programjai 3 fő profil köré épülnek: egészségvédelem, karitatív tevékenység és cseregyakorlatok lebonyolítása. Non-profit, közhasznú egyesületként társadalmilag hasznos munkát végeznek a BOE tagok. A MOSz, EMSA és IFMSA tagszervezeteként szerteágazó hazai és nemzetközi kapcsolatok kiépítésére van lehetőség.

A rendezvényen a Csopa Night kedvezményes belépőjeggyel lehet részt venni, mellyel a program előtt (17 és 18 óra között) és utána (kb. 19:30-tól 20 óráig) kipróbálható az óbudai Csodák Palotája két szintjének 250 interaktív eszköze. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu címen.

Nyitórendezvény: 2017. október 26., csütörtök 18:00

Új szemlélet az egyetemi oktatásban. Hogyan oktassuk a leendő pácienseinket?

Októberi vendégünk Turai Péter István (V. éves orvostanhallgató, a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének Oktatásügyi és Elsősegély-nyújtási felelőse, az I.sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet TDK-s hallgatója, Sci-ndikátor döntős), akivel a következő kérdéseket boncolgatjuk:

Hogyan épül fel manapság az orvosképzés? Kikből lesznek a jó tanulók? Tanulni vagy oktatni? Melyiket válasszuk? Néhány gondolat a gyakorlatorientált képzésről és a hallgatói közösségek kapcsolatáról. Mindez hogyan járul hozzá a betegedukációhoz és egy tudatosabb közszemlélethez? Milyen technológiák segítik mindezt elő manapság?