Másoktól tanulni 6. - Látogatás az FKF Szemléletformáló és Újrahasználati Központjában

Orendi Éva és munkatársai köszöntik a Csopa csapatát...
Hétfőn reggel a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság XV. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központjába látogatott el oktatási, marketinges és adminisztrációs területen dolgozó kollégáink egy csoportja, hogy a Másoktól tanulni sorozat következő állomásaként megismerje az itt folyó oktatási munkát. 

Az Orendi Éva, edukációs csoportvezető által összeállított program keretében az FKF szakemberei részletesen bemutatták a Hulladékudvar működését - külön kitérve az ott leadható hulladékok ismertetésére - és az Újrahasználati központba beérkező tárgyak feldolgozását és újraértékesítésének menetét.
Ismerkedés a Hulladékudvar működésével...

Játékosan a hulladék útjáról...
A szemléletformálás már a tanterem felé vezető kerengőben elkezdődött, ahol játékos formában tanultunk környezetünk megóvásának fontosságáról, s az FKF szerteágazó tevékenységéről is képet kaptunk.

Az ismertető során a különböző korosztályoknak szóló tanórákról és rendezvényekről hallottunk.  Megtekintettük a gyerekek helyszínen készített alkotásait, s természetesen kollégáink kérdései sem maradtak megválaszolatlanul.

A tanulmányút zárásaként felkerestük a Köztisztasági Múzeumot, a fővárosi cég múltjával és jelenével ismerkedtünk. Kívülről megtekintettük a Fővárosi Hulladékhasznosító Művet is, Magyarország egyetlen kommunális hulladéktüzelésű erőművéről szintén szolgált izgalmas információkkal kísérőnk.  A kiállított célgépek, kézi eszközök magukkal ragadták a Csodák Palotája munkatársait. 


Köszönjük a szívélyes fogadtatást, az érdekes bemutatókat 
és az átadott tudást, várjuk az FKF SZUK oktatási csapatát a Csodák Palotájába!

Megjegyzések