"Jegyeket, bérleteket!" - Bohus Dávid fergeteges buszos előadása a Csodák Palotájában

Bohus Dávid a buszok nagy ismerője...
"Mit lehet mondani a nagyvárosok buszairól másfél órában?" - tette fel a kérdést egy kétkedő ismerősöm a Csodák Palotája májusi programját böngészve. Akik tegnap este eljöttek a Csopa Playbar Richter Gedeon laborjába, tanúi lehettek annak, hogy a hazai települések tömegközlekedésében oroszlánrészt vállaló járművekről akár sokkal tovább is lehetne beszélni. 

A Csopa TRAFFIC - Indóház közlekedéstudományi sorozat - a vasút és a repülés tematikája után - ezúttal a gumikerekűekre fókuszált. Bohus Dávid, az iho.hu szakértője utazásra hívta a résztvevőket. A fővárosból indulva, végigjártuk a vidéki nagyvárosokat, megismerve az ottani flották összetételét, az utóbbi évek fejlesztéseit.

Méretéből adódóan az előadás gerincét a budapesti helyzet ismertetése adta. A 2010 előtti állapotok bemutatása után, a BKK korszak részletes  elemzése következett. Szemléletes módon találkozhattunk Budapest oly meghatározó kék buszaival. A közönség lelkes ifjú tagjai számos érdekességgel egészítették ki a szakmai bemutatót. A gyerekek típus- és vonalismeretétől sokunk szája tátva maradt.

Kicsik és nagyok a buszok vonzásában...
Az előadó 60 ezer képet számláló gyűjteményéből számos érdekes felvétel is előkerült. A hallgatóság kérdéseinek megválaszolása sem maradt el.

Igazi BUSZOS élményben volt része mindenkinek, sokan alig várjuk, hogy kipróbáljuk egy-egy külvárosi vonal különlegességeit.

A rendezvény végén Paszternák András, tudománykommunikációs vezetőnk mondott köszönetet a helyszínen megjelent T. Hámori Ferencnek, az Indóház főszerkesztőjének a háromrészes sorozat létrejöttéért.

Megjegyzések