Csopa Science Pub Muhi Kristóffal a Rubik-kocka bűvöletében

Muhi Kristóf a Csodák Palotájában
Hetedik alkalommal rendeztük meg az óbudai Csodák Palotájában a Csopa Science Pubot. A szórakoztatóan tudományos est vendége Muhi Kristóf, a Sci-ndikátor 2017 tudománykommunikációs verseny győztese volt.

A Richter Gedeon laborban megjeleneteket Paszternák András, tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte, majd felidézte első találkozását az egyetemistával. A beszélgetés során hallhattunk Kristóf vajdasági gyökereiről, arról miként választotta a mérnökinformatikus pályát, s hogyan kapcsolódott be egyre több tanulmányi versenybe. 

Magyarkanizsától New Yorkig...
Betekintettünk a Rubik-kockával kapcsolatos fejlesztéseibe, a kockakirakó robot programozásának kihívásaiba. Megismertük a Kutató Diákok Szövetségében végzett munkáját, a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetemen duális képzésben folytatott tanulmányait. Megtudtuk, miért jelentkezett a tudománykommunikációs versenyre, s mi mindent adott neki az intenzív felkészítés. A döntő pillanatait és a díj részeként New Yorkba tett utazás legizgalmasabb élményeit is felidézte a szakember.

Okostelefon és Rubik-kocka...
Az est második részében a Rubik-kocka akadálymentesítését segítő applikáció fejlesztési lépéseiről tartott előadást vendégünk, melynek végén a gyakorlatban teszteltük a programot. 

A hallgatóság kérdéseinek megválaszolása előtt esett szó a tervekről, a fejlődés lehetséges irányairól. Sok sikert ezek megvalósításához!

(fényképek: Paszternák-Szendy Barbara)


Megjegyzések