Paks 2 az atomenergetikai szakemberek szemszögéből

Napjainkban egyre többet hallani az atomenergiáról, a paksi atomerőmű kapacitás-fenntartásáról. A Csodák Palotája, együttműködésben a Roszatom hazai kommunikációs ügynökségének Atomenergiainfo.hu információs szakportáljával háromrészes ismeretterjesztő sorozatot indít a téma iránt érdeklődőknek.
A háromrészes előadássorozat második részére 2017. április 12-én, szerdán 18 órától kerül sor a Csopa Playbar Orion termében. Vendégünk Hárfás Zsolt atomenergetikai szakértő, energetikai és gépészmérnök. 

A sorozat folytatásaként többek között górcső alá vesszük a hazai villamosenergia-rendszert és a Nemzeti Energiastratégia vonatkozó fejezeteit. Elmélyedünk a paksi telephelyre tervezett új orosz, 3+ generációs blokkok működésében. Beszélünk a megújuló energiaforrások műszaki korlátairól, összehasonlítjuk ezeket és az atomenergiát a globális klímavédelmi célkitűzések szemszögéből.

A belépőjegy 1900 Ft/alkalom, mely tartalmazza a programon való részvételt és a Csopa Playbar egyik interaktív kiállításának (Newton, Illúzió vagy Születés) megtekintést is. Az 55 perces tárlatok a Csopa Atomenergia Info programja előtt 17 órától vagy utána 20 órától tekinthetők meg.
 
Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen. 

A sorozat hírei itt érhetők el.

Megjegyzések