Akiknek hobbijuk a kutatás... - középiskolások a Tudományos Csopa Caféban

Márfai Fruzsina és Nyariki Noel a Csodák Palotájában...
Csillogó szemmel mesélt Márfai Fruzsina és Nyariki Noel azokról a kísérletekről és tudományos aktivitásokról, melyeket a Berzsenyi Dániel Gimnázium kémiai önképzőkörében végeznek. A kutatókat vendégül látó sorozatunk tizenhatodik összejövetelén középiskolásokkal beszélgettünk a kémia bűvöletéről, a pályaválasztás kérdéséről és a tudományok műveléséről.  Hallhattunk a diákoknak szervezett konferenciákról és nyári kutatótáborokról, az itt szerzett életre szóló élményekről.

Szóba került a kémián túli élet is, Noel gyerekhíradózik az M2-es csatornán, Fruzsina a zenében találja meg a kikapcsolódás forrását.

A kutatói lét a középiskolások szemével...

Vendégeinket Paszternák András, tudománykommunikációs vezetőnk kérdezte, majd a fiatalok előadását hallgathatták meg az érdeklődők.


Mi a baj a kémiával?

Az áprilisi Tudományos Csopa Cafe vágatlan felvétele itt tekinthető meg a Galileo Webcast jóvoltából:Szezonzáró rendezvényünkre 2017. május 23-án, kedden 17:30-tól kerül majd sor, vendégünk Tomozi Gábor egyetemi hallgató (ELTE), akitől a régészet szolgálatában álló mágneses mérésekről hallunk majd. 

(fényképek: Veres Borbála)

Megjegyzések