A paksi bővítésről a Csopa Atomenergia Info második előadásán

Hárfás Zsolt az atomenergiáról...
Szakmai partnerünkkel, az Atomenergiainfo.hu portállal közös sorozatunk második rendezvényére a Csopa Playbar Orion termében került sor szerda este. Hárfás Zsolt, atomenergetikai szakértő, energetikai és gépészmérnök ezúttal az áram nyomába eredt, hazai és nemzetközi példákon keresztül ismerhettük meg a villamosenergia-rendszereket és a Nemzeti Energiastratégia vonatkozó fejezeteit. Hallhattunk a megújuló energiaforrások műszaki korlátairól, a prezentáció számos tévhitet is eloszlatott. A Paks 2-vel kapcsolatos fejlesztések szakmai hátterével kapcsolatban élénk diskurzus alakult ki a jelenlévők és az előadó között.

Elsőkézből az atomerőművekről...
Hosszas beszélgetés az előadás után...
A következő előadásra Elsőrendű a nukleáris biztonság címmel kerül sor 2017. május 18-án, csütörtökön 18 órától. Ez alkalommal az orosz atomipar zászlóshajójával a Roszatommal ismerkedünk, az oroszországi atomerőmű építések rövid, színes bemutatása mellett tanulhatunk a 4. generációs blokkokról és átfogó képet kaphatunk fúziós energiatermelés jelenlegi helyzetéről. Megvitatjuk, milyen az élet Fukushima után, milyen következtetéseket vonhatunk le a Japán esettel kapcsolatban.

A belépőjegy 1900 Ft, mely tartalmazza a programon való részvételt és a Csopa Playbar egyik interaktív kiállításának (Newton, Illúzió vagy Születés) megtekintést is. Az 55 perces tárlatok a Csopa Atomenergia Info programja előtt 17 órától vagy utána 20 órától tekinthetők meg. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen. 

Megjegyzések