Márciusban újra Csopa GEOlab! - Amit a mészkőről még tudni érdemes

Kollégánk, Böszörményi Sándor geográfus a hétén ismét útnak eredt, hogy témákat és geológiai érdekességeket gyűjtsön a következő Csopa GEOlab rendezvényre. A februári, nagysikerű sorozatindító szabad folytatásaként a mészkövekkel ismerkedünk március 21-én, kedden 18 órától a Csopa Playbar Richter Gedeon laborjában:

A Csopa GEOlab második foglalkozásán a mészkövek tudományára fókuszálunk. Megvizsgáljuk a hazánkban fellelhető különböző mészkövek fizikai és kémiai tulajdonságait, tanulmányozzuk a kőzetekben fellelhető ősmaradványokat és ásványokat. Minden földtudomány iránt érdeklődőt szeretettel várunk!

A foglalkozás ára 1.900 Ft/fő, mely tartalmazza az interaktív laborfoglalkozáson való részvételt és egy körmozi vetítést.  A férőhelyek száma korlátozott, előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen.

A sorozatról: A Csopa GEOlab egy-egy természetföldrajzi jelenségre vagy kutatásmódszertani érdekességre fókuszál. A Csopa GEOlab során az egyes témákat bemutató - gazdagon illusztrált - előadások mellett, érdekes kísérleteknek lehettek tanúi, melyek többségét akár saját magatok is kipróbálhatjátok. A kőzet- és talajmintákat, ásványokat és ősmaradványokat is kézbe vehetitek. A mikroszkóp segítségével pedig felfedjük mindazt, amit a szem nem lát.

Megjegyzések