Mosolyt csalni a nyugdíjasok arcára... - pillanatképek a februári Csopa SzTK-ról

Csopa SzTK a Richter Gedeon laborban
Kis csapat érkezik kora reggel a Csopa Playbarba. Egy közeli idősek otthona lakói töltik nálunk a délelőttöt a Szeniorok Tudományos Klubjában. Tíz órára befutnak az egyéni látogatók, összeáll a mai csapat. Paszternák András klubvezető eligazítása után a három interaktív kiállítás felé veszik az irányt vendégeink. A Születés a legnépszerűbb, itt Wieland Albert demonstrátorunk vezeti az érdeklődőket. A Newton kiállításon Kun Veronika, az Illúzióban Philipp Sámuel válaszol a felmerülő kérdésekre. Az egy óra gyorsan elrepül a tudományos játékterekben.
<

Az Orion terem frissítőkkel terített asztalai mellett folytatódik a program. Egyed László tudományos újságíró mai vendége Rosivall László, a Semmelweis Egyetem Kórélettani Intézetének vezetője, egyetemi tanár. A kiváló előadó lebilincselő módon mélyíti el az ismereteket a vízivás tudományával kapcsolatban. A prezentáció végén a jelenlévők választ kapnak az ismeretterjesztő elődás címében megfogalmazott kérdésre a maratoni futók váratlan halálával kapcsolatban.

Rosivall Lászlót köszönti Egyed László, a sorozat házigazdája...


Délben a Richter Gedeon labor szippantja be az SzTK-sokat. Kőbányai Éva foglalkozásvezető mellett Kun Veronika és Fekete Ivett segíti a kísérletező nyugdíjasokat. A laborköpenybe és védőszemüvegbe öltözött "kémikusok" arcán ott az a bizonyos MOSOLY, amiért a Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubja létrejött.

Legközelebb március 28-án találkozunk, részletek hamarosan a www.csopa.hu oldalon.

(fényképek: File Petra és PA)

Megjegyzések