A tudomány körülvesz - kiállításmegnyitó a Csopa Camponában

Mizda Katalin, Paszternák András és Oravecz Márton a megnyitón...
Január 24-én ünnepélyes keretek között nyílt meg a Csodák Palotája és hét szakmai partnerének közös időszaki tárlata a Csopa Camponában.

A sajtó élénk érdeklődése mellett zajló rendezvényen dr. Paszternák András, Tudományos Oktatási Központunk vezetője, A tudomány körülvesz projekt koordinátora köszöntötte a megjelenteket. A tárlatot Mizda Katalin, a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója és dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) elnöke nyitotta meg. Beszédeikben mindketten a tudománynépszerűsítés fontosságát, a hétköznapjainkban fellelhető tudás megismerésének nélkülözhetetlenségét hangsúlyozták. A környezet- és természetvédelem aktualitásairól is szó esett.

Az időszaki tárlat létrejöttéről is hallhattak a jelenlévők...

Az információs tablók, interaktív eszközök és monitorok között tett közös séta során mindenki megismerhette, milyen tudományos mozaikokkal járult hozza a NÉBIH, az Időkép Üzleti Szolgáltatások Kft., a MAHART PassNave Személyhajózási Kft., a Budakeszi Vadaspark - Pilisi Parkerdő ZRt., a WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft. Laborkaland online programja, a Bolba Mesék és a Nagykovácsi Készenléti Szolgálat az időszaki tárlathoz.


A kiállítás bejárása után az Öveges teremben folytatódott a program. Papp Zsolt, tudományos oktatásszervezési vezetőnk tematikusan illeszkedő, az élelmiszerpazarláshoz és az erdőtüzekhez kapcsolódó látványos kísérleteket mutatott be a jelenlévők aktív közreműködésével.

 
A tudomány körülvesz 2017. augusztus 30-ig várja a Csopa Campona látogatóit. Tanuljunk együtt a környezet- és természetvédelem tudományáról!

(fényképek: Tamás Péter)

Megjegyzések